28e februari 2011

2011-02-28 - 17:38:59
Host Host!

Nu får det vara slut, jag vill bli frisk nu!!!
Hostan tar dö på mig och det är hemskt, har så jäkla ont i magen och halsen på grund av att jag hostar som en idiot! Jag är i allafall inte ensam hemma på dagarna. Elin är också hemma och är sjuk men betydligt värre            - stackaren har lunginflammation :(

Det har blvit en hel del film idag här kommer dem.

                                                           it´s complicated
Film nr 7

Americansk romantisk komedi från 2009, Skådisar Meryl Streep, Steve martin och Alec Baldwin.
Handlar om Jane som sedan tre år tillbaka var gift och har tre barn med Jake, Jake var otrogen och gifte om sig med den allt yngre Agness. en helg när alla träffas i New York på grund av sonens exam startar Jane och jake en affär som även fortsätter hemma. Jane är väldigt osäker medans Jake är inte ett dugg orolig.
Det börjar även något smått mellan Jane och hennes arkitekt Adam som bygger om hennes hus, Vem ska Jane välja Jake som hon varit gift med, betyer det verkligen något och kan de få det att funka eller Adam som är otroligt snäll och menar allvar?



Film nr 8                                                            Sex and the city 2

Americans film från 2010, skådisar Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon och Kristin Davis.  
Filmen handlar om de fyra bästa vännerna Carrie, Miranda, Charlotte och Samantha om deras liv, kärlek, arbeten m.m. Samantha har fått biljetter till Abu Dhabi av hennes ex man och alla tjejerna följer med så klart där de får leva i paradiset, på det lyxigaste hotellet och får allt serverat. Men självklart blir det svårt att lämna sina familjer under perionden och allt strular sig, kommer carries man att lämna henne när hon kommer tillbaka, tar Charlottess barnflicka över m.m. En bra galen film.
Har du inte sett serien eller den första filmen tror jag inte att det gör så mycket man hänger med i allafall.


Film nr 9                                                  The perfect man

En ganska gammal film från 2005, även här en americansk romantisk komedi. Skådisar Hilary Duff, Hester Locklear och Chris Noth. Handlar om tonårstjejen Holly som är trött på att flytta varje gång hennes mammas kärleksförhållande inte går som det ska. På det nya stället bestämmer Holly med en kompis att hitta den perfekta mannen åt hennes mamma, allt börjar med en ``blomma av en hemlig beundrare´´ Fler lögner skapas och till slut när hennes mamma vill träffa han spricker det.

The Perfect Man Poster

Film nr 10                                                Temptation island

Även denna filmen är i från 2005 och är en americansk romantisk film, Skådisar Amanda Bynes, Chris Carmack
och Jonathan Bennett.
Filmen handlar om jenny och hennes bästa kompis Ryan ska arbeta på ett hotell där Jennys Rock idol ska bo
Jason Masters, på en fest på en båt blir det plötsligt storm och Jason trillar i havet, Jenny slänger sig över honom för att han ska bli räddad och kastar i en uppblåst mini båt. De fastnar på ön Temptation Island och hon ser sin chans att få han för sig själv, ganska snabbt in ser hon att de inte är på någon öde ö utan kvar vid hotellet en bit bort, hon skapar många lögner för att han inte ska märka något och allt blir mer komplicerat, vad händer med Ryan som lovat hjälpa henne? Även fast han älskar Jenny i hemlighet.
 Temptation Island Poster


Frågelista!

2011-02-27 - 16:00:50

Mig själv!

Namn: Ebbba

Född: 95.07.01

Längd: 1.69 m

Skostorlek: 38

Hårfärg: Brunt, men från början mellan blont

Ögonfärg: Blå

Bor: Jönköping

Högerhänt/ vänsterhänt? Högerhänt men beror också på vad jag ska göra.

Har du en piercing? I så fall vart? Ja i näsan.

Har du en tatuering? I så fall vart? Nej men skulle jättegärna vilja.

Berätta något annorlunda om dig: Ähh, jag har inte hål i öronen.

Hur brukar du sminka dig? Ganska svarta ögon mascara, eyeliner, kajal och puder, iblan kan det komma på lite fondeshen också.


Familj!

Vilka tillhör din familj? Mamma, pappa och syster

Kan du berätta allt för dem? Det mesta.

Har du en bra kontakt med dina syskon? Absolut!

Är du hel svensk? Ja

Kommer någon ifrån din släkt från ett annat land? Jag har två kusiner  i från Nya Zeeland.


Vänner!

Har du någon bästa vän? Ja!

Har ni samma intressen? Nja inte direkt.

När träffade du hon/han senast? Det var ett tag sedan.


Kärlek!

Har du ett förhållande? Nej

Är du kär? Nej

Vad är viktigast för dig hos en kille/tjej? En skön persolighet.

Skulle du kunna vara tillsammans med någon på din skola?  Kanske


Favorit!

Favorit låt? Äh just nu är det sing med my chemical romance

Favorit film? Har en massor, en av dem är Dear John

Favorit tv program? One tree hill och gossip girl så klart!

Favorit klädesplagg? Ett par riktigt tajta jeans och brödrosten som jag kallar den, det är en stor mörkblå tröja men tryck på som inte har någon dragkedja.

Favorit sport? kan inte säga att jag är ett värst sport freak av mig. 


Annat!

Har du skrattat så mycket att du ramlat? Ja! :) 

Vilka är dina första tankar på morgonen: Jä*la väckarklocka!

Har du skämt ut dig ordentligt? Ja

Biter du dig på naglarna? Nej usch vad äckligt!

Något beroende? Lypsyl

Hur svarar du i telefonen hemma? Ebbba eller klassikern hej det är Ebbba. Det beror på vem som ringer

Känner du att du inte duger? Det beror väl på till vad

Har du åkt flygplan? Japp

Vad har du i din handväska? Oj äh plånbok, kalender, busskort, en necessär med huvudvärkstabletterch plåster och sånt, en extra piercing i fall jag skulle tappa den jag har i, kommer inte på något mer men massa skit som ligger och skräpar.

Semestertips? Om du ska till solen glöm inte att smörja in dig för solen tar mer än man tror.

Är du praktisk? Ja det skulle jag säga

Är du teknisk? Nja nä inte så värst

Vad skulle du vilja kunna för en dag? Läsa folks tankar skulle vara spännande.

 

 

26e februari 2011

2011-02-26 - 15:01:13

Hej Hej!

I går blev det inget inlägg i från mig på grund av att jag var sjuk och hade feber så var därför inte heller i skolan, En sak kan jag säga och det är att det INTE är kul att vara hemma och vara sjuk när det kommer in massa hantverkare i huset hela tiden, ligga i soffan och se död ut. I dag är jag någonlunda bättre har ingen feber men hostar som en galning vilket inte är en vacker syn.

Hej Hopp!

tjugofjärde februari tvåtusenelva

2011-02-24 - 19:18:27
Go kväll!

Friluftsdag i skolan som började med bowling och avslutades med bad på rosenlundsbadet, vi hade tänkt att äta på sibylla men det hade inte öppnat så jag och Matilda stack till burger king med Monica och Emmy och åt där i stället, sedan tog vi en buss till badet där jag om Matilda satt i bubbel poolen hela tiden och bastade lite på slutet.
Hade på gränsen till feber i morse men tog två alvedon och hostmedicin och bestämde mig för att gå i allafall men hostmedicinen verkade inte hjälpa i allafall för hostade lika mycket ändå. Hoppas jag blir bättre tills i morgon!



Bild ifrån nyår

23 februari 2011

2011-02-23 - 18:04:15
Hej!

idag har jag varit helt hängig, hostar och halsen bränner som sjutton, kanske bäst att lägga sig tidigt idag om jag ska orka med att bada på eftermiddagen i skolan. kanske inte världens bästa att kyla ner sig i kallt vatten när jag är på väg att bli sjuk men får se om det blir bättre tills i morgon.

Säger god natt redan nu för det blir troligtvis inget mer bloggande idag.

:)

2011-02-22 - 18:47:38
Nu har jag bakat kladdkaka med hallon och vit choklad på toppen!  Så här tjusig blev den :)



22 februari 2011

2011-02-22 - 15:58:50
Tjo!

Andra skoldagen efter lovet och har redan fått läxor, känns väl så där just nu.
varje gång jag är inne på datan nu efter jag kom hem från Turkiet är jag inne jättelänge, flera timmar. Har missat så mycket känns det som, på facebook, bloggar och min favorit serie one tree hill, så jag kollade på ett avsnitt igår kväll och tänkte se det andra nu :)

Tillbaks

2011-02-21 - 19:13:00
TJO HEJSAN HOPPSAN!

Är hemma efter en underbar vecka i Turkiet! :) Har varit runt 22 grader i skuggan så har solat och slappat, tagit det lungt och haft det skönt. Har också varit på en frukt och grönsaks marknad, Tänk att fått äta jordgubbar mitt i februari så blev glad överraskad jättegott! På fredagen var vi inne i Alanya och shoppade, Det är lite annorlundare kläder där än det är här i Sverige, i bazaren säljer de t-shortar, tröjer, byxor och andra klädesplagg med märken på, ex nike, puma, G-star m.m. Det är inte riktigt min stil med de här märkerna mitt på t-shorten så shoppade lite andra kläder i en butik som heter Rodi Moor, lite tröjor med tryck på. Sedan på kvällen svängde vi för bi ett litet köpcentrum typ som A6 fast mycket mindre där jag köpte en svart väska med nitar på som jag tittat ut en av de andra dagarna men kunde inte bestämma då om jag skulle köpa den eller ej men det gjorde jag. Där handlade jag också en ny keps, en mörkblå.

Blev lite struligt när vi skulle åka hem till Sverige, Började med att det var jättelång bilkö på vägen till Antalya (Flygplatsen) så trodde vi skulle missa planet, ändå hade vi åkt flera timmar innan, det var en vägskylt som hade trillat ner på en bil så att den hade blivit helt mosad, vad hemskt! någon hade säkert dött för det var massa ambulanser där, Hur svårt kan det vara att trycka fast en vägskylt? De ska ju sitta fast så att de inte tillar ner på bilarna som kör på vägen! I allafall sen när vi äntligen kom fram till flygplatsen så skulle de kolla igenom en av våra väskor, herregud de trodde väl vi hade en pistol eller knark med oss, sen kom vi till slut fram till incheckningsdisken och allt var lungt. Men resan slutade inte där heller planet var försenat och vi skulle byta plan i Ankara och åka där i från till Stockholm och eftersom planet var försenat hade vi mindre tid till nästa och det var jätte brottom så vi fick skynda oss eftersom det var pass kontroll och annat som tog en evighet för att hinna med planet. Ja det var det. Hem kom vi i allafall.
Tänk om vi skulle fastnat i Ankara, hur kul hade det varit att missa de första skoldagarna efter lovet eller kanske en hel vecka eftersom de planen från Ankara till stockholm inte går så ofta.

Idag var det första skoldagen i skolan och det var inte kul att stiga upp i morse kan jag säga, jag var död! hehe :)
Men det gick bra till slut i allafall. Vi fick info av syon om hur man skulle göra när man sökte till gymnasiet på datan, så tänkte att det var bäst att göra det när jag kom hem idag så att jag inte skulle glömma bort hur man gjorde. Så nu är det klart! Får hoppas på att jag kommer in bara. 



Lyckotroll

2011-02-09 - 19:30:34


Underbar!

En kluring!

2011-02-08 - 18:19:18

Far och son åker bil
De är med i en bil olycka
Far dör
Sonen måste åka in til sjukhus och opereras
Då säger kirurgen - Det här är ju min son!

Vem är kirurgen???

Dubbla havreflan med choklad

2011-02-07 - 17:06:38
Nu har jag bakat dubbla havreflan med choklad, super enkelt, först gör man bara havreflanen som går jättefort och sedan är det bara att smälta blockchokladen och pensla ihop och sedan vare klart! :)
Tror jag blir så inspererad av att vara på Malmborgs konditori så bakar en massa hemma. hehe




7e februari 2011

2011-02-07 - 15:09:35
Tjo hejsan hoppsan på digsan!

Det är så skönt att kunna vara ledig på eftermiddagarna efter praktiken, då menar jag inte ledig ledig så, för det är man ju när skoldagarna är över också utan jag menar läxor, att slippa skriva uppsattser och öva inför prov. Det är en sådan underbar känsla!
I morgon har vi svenska nationella prov, just nu är jag inte så nervös men jag bara känner hur fingrarna kommer skaka och hjärnan kommer att försöka tänka till 110% i morgon, jag kommer bara att röra till allt och göra en massa onödiga småfel, vilken inte är så bra att göra på just de nationella proven.
Alla kommer troligtvis att vara jätte nervösa och oroliga in för resultatet fast egentligen det är ju inte så att man kommer att dö! Förutom att det hänger på ditt betyg och som kan avgöra om man kommer in på gymnasiet och sedan om man inte kommer in på en bra linje hur lätt är det då att komma in på högskolan sedan om man vill plugga vidre och sedan hänger högskolan på om man får ett bra arbete och vilken lön man får och hela sitt freaking liv! Ne det är ju absolut inget att oroa sig för! Verkligen.

Krokantrullar

2011-02-06 - 18:10:12
TJO! :)

Nu är jag äntligen klar med mina krokantrullar, gjorde själva knäckflanet igår och fyllingen i eftermiddags samt  doppade de i choklad. Tog lite tid innan jag fick till de, det ser så lätt ut men det är det inte, iallafall nu är de klara wiieee! :)
Idag har jag också varit hemma hos Matilda! :)


Tredje februari tvåtusenelva

2011-02-03 - 17:29:33

My Chemical Romance

2011-02-02 - 19:07:35

My Chemical Romance - Sing 

Jag dör

2011-02-02 - 18:50:20
Hej!

Nej inte direkt, men mitt huvud värker så mycket att det känns som det ska sprängas vilken minut som helst. Jag bara vänta på att det ska trilla av så att jag blir en varelse utan huvud - det kännes ju verkligen super kul!
Mina ögon är alldeles rinniga och blöta och jag vet inte varför. sömn brist?
Neä nu får det vara slut på Ebbbas klagande och tråkiga inägg för detta kan ju inte alls vara roligt att läsa för er. En blogg borde kanske vara pepprande och ge en glad text som man kan läsa så att man känner sig positiv och på toppen humor! Det tror jag i allafall. Vad vet jag? 
Popcornen och filmen blev aldrig av igår, men innan idag satte det eld och fart i kroppen och jag landade i framför en flm i tv soffan men popcornen i famnen. Det blev Last Song- igen. Varför är det så att en del filmer kan jag se hundra gånger och fortfarnde älska dem medans andra som jag gillar precis lika mycket kan jag bara se en eller två gånger max annars spyr jag. Konstigt!

Praktik

2011-02-01 - 16:28:41
Tjo hejsan hoppsan!
Förlåt för dålig uppdatering! Har inte riktigt haft så mycket att skriva om och så mycket film har det inte blivit av här på bloggen heller men fortsätt att kika in för det rullar in lite inlägg här och var.

Andra dagen på praktiken, som sagt är på Malmborgs konditori där jag får vara med och baka, doppa frallor i olika frön, skära skorpor och en massa annat kul, det är en lärorik praktik och jag trivs väldigt bra och det kommer nog inte att bli några problem att vara där i två veckor. Rolig personal och sköna arbetstider också.
Kul att göra något annat än att vara i skolan, jag kan bli ganska skoltrött av att öva till prov och skriva uppsatser hela tiden.

jau nu funderar jag på att poppa popcorn i masser och kolla på en film, låter inte det bra?

RSS 2.0