10 saker om mig

2011-03-30 - 19:52:14

1
Jag är ett ``filmfreak´´ om man säger så, ÄLSKAR film och vissa filmer kan jag se hundra gånger innan jag tröttnar. Den bästa känslan är när man ska se eller har köpt en film och har ingen aning om hur den är eller vad som kommer hända.

 
2
Jag är beroende av lypsyl, är helt galen i det och kan inte sluta, har försökt flera gånger men det går inte. Har till och med fått märken av det på de flesta jeansen jag har, skit fult.

 
3
Jag är väldigt kreativ, tycker om att måla, teckna, teater, film, skapa och allt det där, ja ni fattar. Var tvungen att köpa ett till skrivbord för något år sedan eller knappt det ett halvår sedan kanske för att få plats med all färg m.m, nu är färg och allt sånt flyttat och är i stället intryckt i bokhyllan.


4
Jag tycker om skor väldigt mycket och blir förälskad i vissa så att jag måste köpa de, mamma tycker jag har alldeles för många men det fylls bara på hela tiden. Underbart!

 
5
Jag är väldigt förtjust i smycken i alla former, varje dag har jag på mig sju ringar och ett lyckohalsband som är ett grönt fyrklöver.

 
6
Jag gjorde en piercing i näsan sommaren 2010, har viljat det så länge jag kan minnas men tror jag fick ett ja av mina föräldrar ett år innan jag fyllde 15 efter mycket tjat, så fick vänta i ett år ungefär tills jag fyllde år eftersom jag ville göra det på ett seriöst ställe och då är det åldersgräns.

 
7
Jag gillar inte färgen ROSA, har jag aldrig gjort, jag har inte ett enda klädesplagg som är rosa och skulle aldrig heller ta på mig det om jag inte fick betalt, haha nä men vissa passar jättebra i färgen, däremot gör jag absolut inte det, kanske beror på att jag skulle se annorlunda och konstig i det om jag tog på mig det eller för att jag tycker det är fult.

 
8
Jag har världens stökigaste rum och då menar jag inte bara nu utan alltid, plockar aldrig undan efter mig i mitt rum så allt ligger som ett helvete överallt, på golvet, skrivbordet och där man minst anar det. Elin brukar säga att ``Du trivs ju när det är stökigt omkring dig, det gör inte jag så jag städar´´ eller något liknande. Kan ju inte precis säga att jag trivs jättebra i det men bryr mig inte så mycket om det är grejer här och där, så kanske har hon rätt. Grejen är den att jag som inte har någon bra balans och är så klumpig snubblar på allt hela tiden och får blåmärken och sår lite här och där men känner knappt när det händer, jag kan se efteråt att jag fått blåmärke eller känna att det börjar göra ont.

 
9
Jag är en sådan som inte klarar mig utan tv och dator och hela det köpet så får ryck när det hakar upp sig eller inte fungerar och då känner man verkligen hur beroende man är, dock är jag nog världens oteknikaste människa på sådana här grejer.


10
Jag tycker inte om att ha nedsläppt hår, tycker inte om när det hänger på axlarna så att jag får ha det bakom öronen usch, så därför har jag oftast håret uppsatt i en knut, kanske därför jag har så slitet hår, har en dålig ovana att sova med uppsatt hår eftersom jag inte vill ha det i ansiktet vilket som sliter på håret enormt mycket. Inte bra!

 

 

 

 

My darlings

2011-03-30 - 16:40:12
My lovely shoes

Intagningsprov

2011-03-29 - 19:09:41
Istället för en vanlig tisdag i skolan har jag varit på PB och gjort mina intagningsprov till gymnasiet. Teater och bild.
Dagen började med att alla skulle samlas i matsalen och sedan följa med den lärare som har den inriktningen man valt. På teatern gjorde vi först massa övningar tillsammans jättekul, sedan fick man en fadder som skulle ta hand om en om jag säger så ( en elev från årskurs 1 ) Fick en jättetrevlig och glad tjej. Jag fick spela upp min monolog inför teaterlärarna och det gick bra och efter det blev det en intervju.
Sedan gjorde jag ju också intagningsprovet för bild där man skulle tecka av en stilleben och sedan intervjuade en lärare mig och efter det skulle man skapa, fick använda sig av sax, papper, nål och tråd för att skapa ett hus, lite svårt men det gick bra. Trodde dagen skulle vara mycket läskigare än den var men det var faktiskt inte så nervöst, jag tycker det var kul :)

Måndag

2011-03-28 - 17:11:59
En ny vecka på g! Vi fick se våran tur med ekobussen som våran lärare hade filmat :) Skrattde nästan hela tiden, vi såg så sjukt roliga ut hahah.
I helgen var jag och familj i stugan så blev inte att jag bloggade något då, Blev helt såld på ett par skor på kullenskor som jag var tvungen att köpa, till ett bra pris också. Det kanske dyker upp en bild på dem.
Sedan idag såg Elin att jag var helt röd i ena ögat och troligtvis har jag fått någon damp sak i det, inflammation? jag vet inte, det ser i allfall stört ut eftersom det ena ögat är normalt och det andra är knall rött, ser ut som jag har gråtit i hundra år. Jag tyckte att jag såg lite blek och annorlunda ut i morse i ansiktet men tänkte inte så mycket på det, kanske inte så bra att använda smink nu heller. :(  
Är inne på mammas sida eftersom hon inte stängde av så har inga bilder jag kan lägga ut så det blir ett litet tråkigt inlägg.



Ekobussen!!

2011-03-25 - 19:21:39
Idag åkte 9e ut med ekobussen för att titta på kryp och lära oss om naturen. Dagen började med att vi skulle balansera ut på ett fällt träd och sedan gå i vattnet för att komma över till andra sidan och jag som har så dålig balans klarade faktiskt att inte ramla i, men självklart kunde jag inte komma över själv på grund av att stövlarna var för låga för vattnet, så Coffe fick bära mig på ryggen över dit och Alice på tillbaka vägen. Jag kände redan från början när Linn ramlade i vattnet att den här dagen kommer bli hejsan hoppsan knasig! Jag tror natur livet eller nu vad man säger inte riktigt är min grej, när tårna domnar bort och gå i sjunkande snö och leta efter små kryp. kanske hade det varit lite lättare om vi åkt någon månad framåt när det inte var så mycket snö.
Somnade nästan på bussen när vi åkte hem var så otroligt trött efteråt men slapp gå från skolan hem eftersom vi blev avsläppta i kättilstorp och efter 3 min var jag väl hemma tror jag.
Våran lärare filmade oss också under dagen och jag kan ju se framför mig hur jag såg ut i Elins gamla gula gummistövlar och ryggsäck haha :)

Sol :)

2011-03-24 - 14:52:35
Tjo!
Jag fick min sovmorgon till slut i allafall :) kände att jag behövde det, har varit jättetrött på senaste tiden. Dock var det inte så kul att vakna kl 01.00 i soffan i går kväll eller idag blir det ju och sedan tvinga mig själv att gå upp och lägga mig i min säng mitt i natten. Jag glömmer jämt nu för tiden att dra för fönstet för att slippa få solen i ansiktet och få huvudvärk när jag vaknar, lite konstigt att det bara lyser in sol på kuddarna där jag har mitt huvud hihi :) men jag ska inte klaga för jag vill ha sommar, men först vår. Mitt rum är lite speciellt, på sommaren är det jättevarm där inne så jag får ha balkongdörren öppen på natten för att i huvudtaget kunna sova där inne och på vintern är det tvärt om då fryser jag ihjäl. Det beror väl på att mitt rum är vid den sidan av huset eller något, nått sånt tror jag. hehe :) Ser riktigt skönt ute idag sol, kanske ska gå ut?

Tjo hej

2011-03-23 - 20:32:55
Öva öva öva... Monologen är klar och nu gäller det bara att öva och öva tills jag kan den som ett flytande vatten, har bara ett par dagar på mig eftersom på tisdag gäller det!
Fast jag har en super dundrande huvudvärk är jag på glatt humör eftersom vi ha studiedag i morgon :) Men det blir nog inte så mycket sovmorgon för mig i allfall för vet inte om det kommer någon hantverkare i morgon.

Jag känner doften av glass, det är doften av glass! Nä jag vet att att det finns glass som väntar på mig. Måste rusa! haha :) Knäppa jag.

Hej svejs

22e mars 2011

2011-03-22 - 15:48:17

Elevensval!
Idag har jag tovat hela dagen, lyckades göra två fina armband och en groda haha, och en groda vad töntigt det lät :) men i allafall Matilda är sjuk så fick vara själv krya, men det var inte så farligt faktiskt alla gjorde ju sitt egna ändå.
Nu måste jag plugga engelska eftersom vi har prov i morgon och jag har inte koll på läget.
Hej svejs.

Jag vill ha sommar.

Turkiet bild, ser ut som världens kortaste klänning men det är ett linne
och jag har faktiskt shorts under.

Måndag

2011-03-21 - 17:27:17

Ja nu var det måndag igen. Lagade mat för en stund sedan och nu sitter jag här och gör i stort sätt ingenting, känner mig alldeles trött och hängig nu, la mig lite för sen i går kväll märker jag nu eftersom jag knappt kan hålla upp ögonen.

To do list
*
Fixa klart allt till antagningsproven
* Plugga till massa tråkigheter
* Städa mitt rum -
Check

Gråtfärdig och förstörd

2011-03-20 - 17:52:30
Nu sitter jag här helt gråtfärdig och förstörd av att ha tittat på säsongens sista avsnitt av One tree hill. Har aldrig gråtit så mycket åt något på tv i hela mitt liv. Usch det var hemskt men samtidigt den bästa serien som finns.
Kommer tillbaka till sommaren igen och då rekomenderar jag starkt att ni tittar på det. Kanske blir lite svårt att hänga med men det greppar man nog till slut trot jag.

Hej svejs.

<3

2011-03-19 - 18:49:03

Ä helt förälskad i de här två par skorna, vill ha ett par nya skor nu till våren!
De översta är från din sko och de under är från Monki.





some new

2011-03-19 - 18:36:54

Ljusgrön spetstopp - Bikbok
Svarta shorts med brunt skärp - Vero moda

FREDAG

2011-03-18 - 19:01:27
Denna veckan har gått så fort och det är super duper kul med helg :)
Min dag har bestått av inställd so första timmen, lite smått irreterande så där sedan kollade vi klart på little miss sunshine på svenskan ( skiver om den här nere ) efter det skulle jag ha håltimma och ha mitt språk sista timmen men kunde vara med en annan grupp på `` den vanliga språk tiden´´  i stället :) lunch och hemkunskap, skönt att få sluta en timme tidigare än vad jag brukar på fredagar på grund av spanskan.
jag och Matilda stack ner till stan för att kolla runt lite och hon behövde lite grejer och så, vi fikade på wienerkonditoriet där det blev en varm choklad med grädde och ett vaniljhjärta för min del! :)

Tjuvade en bild från google.



                                                            Little miss sunshine
Film nr 11

En amerikansk film ( så ovanligt va? kollar nästan aldrig på svenska filmer) från 2006. Skådisar Abiqail Breslin, Greg Kinnear, Paul Dano, Alan Arkin, Toni Collette och Steve Carell. 

Filmen handlar om Olive som är sju år som får chansen att vara med i en skönhetstävling och även fast familjen är pank så lyckas de ändå ta sig dit då de åker 130 mil för det här.
Familjen består också av halvbroden Dwayne som har slutat att prata för att uppnå sin dröm om att bli stridspilot , mamma Sheryl som gör allt för att försöka få ihop familjen, hennes bror Frank bor hos dem efter att försökt ta självmord, pappa Richard som försöker med en affärsideé och farfar Edwin som knarkar.

Under resans gång händer otroligt mycket och det går inte ana vad om händer.
En väldigt pinsam och rolig film tycker jag, tyckte den var väldigt speciellt första gången jag såg den och konstig men ju fler gånger jag ser den desto bättre blir den och den säger väldigt mycket.
Brukar inte tycka att filmer är pinsamma men denna är verkligen det, jag skämt så jäkla mycket i slutet att jag inte kan titta.
Se värld!!

Little miss sunshine får 4 av 4 popcorn av mig :)



Vill du veta mer?

Nu känns det!

2011-03-17 - 18:55:26
Har fyllt i blanketen om intagningsprovet nu till PB och det känns verkligen på riktigt nu!
Är alla redan lite smått nervös inför den dagen, håller på att skriva mitt manus till monologen och har målat för fullt nu de senaste dagarna eftersom jag ska göra två intagningsprov på samma dag.
Läskigt!

15e mars 2011

2011-03-15 - 15:22:03
Är nu hemma från skolan och sitter här och äter god god mat!
Så här ser jag ut idag

Converse

2011-03-14 - 20:14:55
Har gjort om ett av mina converse skor med nitar på utsidorna, själv är jag väldigt nöjd eller tycker ni jag har förstört dem?
Hiss eller diss?


Före


Här går det fort


Efter


Efter

14e mars 2011

2011-03-14 - 19:39:33
Go kväll!

Idag har min dag sett ut så här, på ett ungefär: En vanlig skoldag och sedan när jag kom hem var det att äta något snabbt och sedan åka och arbeta, När jag kom hem vet jag inte vart tiden tog vägen, har kollat igenom lite sidor i biologiboken som jag tror kan vara bra att kunna till nationellaprovet på onsdag och nu sitter jag här och fixar lite med bilder och annat trevligt! :)


13e mars 2011

2011-03-13 - 15:19:36

Tjo hoppsan!
Nu sitter jag för fullt med hkk men tar en lite paus och bloggar lite.

Snälla säger jag bara!! Melodifestivalen. Hur kunde Eric Saade vinna? Jag klarar bara inte av han!!!!!!! 
Vem som helst kunde vinna bara inte HAN!! Jag stör mig så sjukt mycket på han, så jäkla självsäker och tror att han är bäst och hans låtar är för små tjejer så barnsliga. Så irreterande. Eller är det jag som har dålig musik smak och inte gillar sånt?
Själv röstade jag på Nicke Borg, tyckte hans låt var jättbra! Dock kom han långt bak sjua, hehe
Fick typ panik när jag fattade att det var Eric Saade eller Danny skulle vinna så sprang i sista minuten och röstade på Danny för att inte Saade skulle vinna men hjälpte det? NEJ!
Fast vem vet det kanske går jätte bra för han i eurovision?

Igår bestod min dag av att plugga och arbeta och idag ungefär samma, åkte och arbetade i morse och ska i väg senare igen och nu som jag sa håller jag på med hemkunskapen.



Wiiee

2011-03-11 - 17:00:31

ÄNTLIGEN FREDAG!! :) :)

10e mars 2011

2011-03-10 - 20:48:28

Hej :)

Idag var engelskan inställd så jag och Matilda stack hem till henne och bakade muffins, en sort med blåbär och en annan med apelsin och kanel, så fick lite julstämning där på också! Sedan gick vi tillbaka och hade matte som gick riktigt bra jag hann klart med hela delkapitlet på bara en lektion och det var genomgång först också. Dutigt Ebbba!
I morgon har jag spanska prov usch man ska skriva en liten (Uppsats) eller nu vad det är, en text. Jag får hoppas att det inte blir allt för svårt och göra mitt bästa!!

Jag antar att jag måste lägga mig ganska tidigt i kväll för att komma upp i morgon bitti, ska försöka komma upp innan sju så jag är nere innan hantverkaren är här, jag kommer aldrig klara att gå upp så tidigt, är världens tröttaste människa på morgonen är helt död, hahah här om dagen hade tydigen inte en av hantverkarna någon nyckel med sig och plingade på dörren någon gång vid 20 över sju, jag har ingen anning om hur många gånger han hade plingat men i allfall till sist måste jag vaknat, såg helt hemsk ut när jag öppnade i pyjamas, osminkad och världens rufsigaste hår, hahah i och för sig var det ju bra att han kom då annars hade jag ju försovit mig men fick klara mig på 15 min men jag kom ju till skolan tillslut. Stressigt!! Fast så är det ju nästan varje dag ändå så.
Så måste komma upp i morgon annars kommer jag troligtvis inte ut från mitt rum om de står med stegar och annat utanför och i trappan.



8e mars 2011

2011-03-08 - 20:40:27
Go kväll!

Nu i allt pluggande och mera pluggande har jag tittat på ett avsnitt från one tree hill eftersom jag missade det i söndags, det är världens bästa serie, helt klart! :)
Nu ska jag fixa lite och kanske kolla på stylisterna eller se house, eller så ska jag gå och lägga mig väldigt tidigt om jag känner för det!

god natt!

S.Ö.N.D.A.G

2011-03-06 - 12:33:31
Tjo!

Innan idag har jag arbetat en sväng och sen åkte mami och jag och handlade wienerbröd och en budapes tårta eftersom det är min  namnsdag idag! :) Ingentligen brukar man väl inte fira namnsdagar så mycket men det blev så i allfall och glad blev jag!
Nu skall jag plugga lite tror jag och senare blir det at åka och arbeta igen.
Hej svejs!

5e mars 2011

2011-03-05 - 10:53:54
Godmorgon alla goa o glada!
Sovit bra?
Själv hade jag svårt att somna i går kväll på grund av min hosta om blir värre på kvällarna, men fick en blund i allafall så var skönt.
Klumpig som jag är snubblade jag på räcket igen, på silvriga metall bitar som är jättevassa, gjorde det för första gången i går morse så att jag fick ett sår på foten, efter det ramlade jag i trappan i full fart och fick fler blåmärken på armarna, sedan när jag kom hem efter skolan i går snubblade jag på räcket en gång till så att strumpan gick sönder och fick ett till sår och i dag morse gjorde jag det igen och fick ett sår på andra foten. Så nu har jag fötter med blåmärken och röda sår som svider enormt, haha Jag känner på mig att det kommer hända några till gånger, så det kommer inte att förvåna mig ett dugg!

Idag ska jag ska jag träffa Matilda och bara ta det lungt, jo melodifestivalen är det ju också i kväll, vilka tror ni kommer gå vidare?

Hej svejs :)

3e mars 2011

2011-03-03 - 19:04:05

Tjo!
Sitter här vid datorn med spanskan en helt vanlig tidig torsdags kväll och gör i stort sätt ingenting just nu, det ska bli så skönt när helgen kommer och jag kan sova halva dagen och ha roligt, ska arbeta en sväng också, trevligt med lite pengar för plånboken är väldigt tunn, måste väl dock öva till spanska provet och engelska provet tills nästa vecka om jag orkar annars får jag väl göra det en annan dag.
Känner mig allmänt tråkig för tillfället och skäms nästan för att jag inte gör spanska läxan, men fattar ingenting på den i allafall så.
Hej svejs  :)


En bild för att pigga upp stämningen.

Jag gör det sen

2011-03-02 - 16:32:58

Tjabba tjena hallå! :)

Är nu tillbaka i skolan från att vara hemma och vara sjuk och spendera mina dagar genom att kolla på film, är dränkt i läxor och ligger efter men det ska nog gå bra om jag bara får eld i backen och stänger av datorn. Bara en liten stund till bara, kanske inte världs bäst men jag gör allt sen, ordet SEN jag använder det hela tiden, det gör jag sen, ähh det kan jag göra sen eller nej jag orkar inte nu så gör det sen. Ska börja använda ordet NU istället, Jag gör det här NU! Jag tror inte att det kommer att funka men kan testa för skojs skull, eller nej jag gör det sen hahah here we go again

RSS 2.0